tuinbruiloft

Tuinbruiloft in Hellendoorn – Rachel & Niels

Bruiloft in de tuin – Rachel & Niels

 

De tuinbruiloft van Rachel en Niels in Hellendoorn. Ik krijg weer een lach op mijn gezicht als ik aan die dag denk. Wat is er veel gelachen op hun bruiloft. Mooie verhalen, grappen en grollen vooral van het bruidspaar zelf, cadeaus met humor, oude herinneringen en onvergetelijke dansmoves. Iedereen straalde. Wat een feest!

De allereerste keer dat ik Rachel en Niels sprak was begin maart vorig jaar. In een gezellig gesprek, bij mij aan de eettafel, vertelden ze me alles over hun plannen. Wat me opviel was hoe de familie werd betrokken bij hun dag. De bruiloft zou plaatsvinden in de achtertuin van de ouders van Niels, de vader van Rachel ging de kerkdienst leiden, haar zus zou zorgen voor een taartentafel en het invlechten van het haar. Mooi en bijzonder.

Op 30 augustus was het zover. Op een stralende dag reed ik naar Hellendoorn om daar te starten met de fotoshoot van Rachel en Niels. Ze hadden zelf een geschikte locatie gevonden om, tussen alle grappen door, foto’s te maken. De kleding en de details paste helemaal bij ze. Niels, die gek is op racefietsen, droeg manchetknopen met daarop een racefiets. En Rachel, die niet van ‘tuttige’ jurken houdt, had een prachtige niet traditionele trouwjurk aan.

Bij terugkomst op de boerderij van de ouders van Niels was het tijd voor taart. Zus Erlinde had een prachte taartentafel klaargezet. Met wat lekkers en koffie of thee, verzorgd door de Fabulous foodtruck, zaten alle gasten relaxed in de tuin. Op de achtergrond werd de eerste tent opgezet en begon de camping vorm te krijgen. Hoe leuk is het om na de bruiloft niet naar huis te hoeven rijden, maar ter plekke te kunnen crashen in je tent?

Rachel en Niels trouwden die middag in de kerk. Het was een mooie dienst waarin de familie een heel belangrijke rol speelde. Bij het uitgaan van de kerk liep het paar door een boog van bubbels. Altijd leuk om te zien hoe volwassenen zich uitleven met een bellenblaas;-).

De tuinbruiloft werd voortgezet met een heerlijk buffet en voor wie wilde een biertje uit Niels eigen ‘speciale bierbar’.  Langzaam werd het donkerder. De sfeerverlichting en de heaters buiten gingen aan. Op verschillende plekken werd er gelachen en genoten. En binnen in de schuur? Daar gingen de eerste voetjes van de vloer. Al snel volgden er meer, want de dansmoves werkten aanstekelijk. Er ontstond een geweldig feest, waar ik helaas het einde niet meer van heb meegemaakt. Maar niets doet me er aan twijfelen dat het nog erg lang gezellig is gebleven!

Lieve Rachel en Niels, jullie zijn een geweldig stel! Veel geluk samen!

Bruidsjurk: Assepoester Arnhem | Bloemen in het haar van de bruid: Bloemen van Bernadette te vinden via instagram @bloemenvanbernadette | Pak bruidegom: Suitsupply | Locatie receptie, diner en feest: Eigen locatie | Styling/decoratie: zelf verzorgd door het bruidspaar | Taart: verzorgd door de zus van de bruid | Praktische feestbenodigdheden (heaters, koelwagen, glazen e.d.): Driever Partyservice | Catering: Fabulous Foodtruck | Muziekinstallatie: Fraizle